İsrail önce izin verdi, sonra engelledi

İsrail önce izin verdi, sonra engelledi

Filistin Tarım Bakanlığı Pazarlama Müdürü Tahsin es-Sakka, İsrail'in Gazze'den Batı Şeria'ya 7 yıl aradan sonra tarım ürünü sevkiyatına izin verdiğini açıkladığını ancak bir süre sonra, yola çıkan araçların geçişini engellediğini belirtti.

Sakka, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail'in ürün sevkiyatına izin vereceğini açıklaması üzerine, Batı Şeria'ya yaklaşık 7 ton patates ve 7 ton hurma göndermek istediklerini belirtti. Ancak İsrail'in daha sonra sebep belirtmeksizin buna müsaade etmediğini anlatan Sakka, "İsrail, Gazze'den Batı Şeria'ya tarım ürünü sevkiyatıyla ilgili önce izin verdi ancak yola çıkan araçları çevirdi" dedi.
 
Gazze Şeridi'nde bitme noktasına gelen ekonominin hareketlenmesinde ihracatın önemine değinen ve bazı tarım ürünlerinde böyle bir potansiyelin bulunduğunu aktaran Sakka, bugün Batı Şeria'ya gönderilmek istenen ürünün, üretimin yüzde ikisine dahi tekabül etmediğini kaydetti.
 
Gazze Şeridi'ne 2006 yılından beri abluka uygulayan İsrail, buradan Batı Şeria'ya tarım ürünü sevkiyatına izin vermezken, Avrupa pazarlarına ihracata bazen sınırlı miktarda imkan tanıyor.
 
Filistinlilerin yönetimindeki Batı Şeria ve Gazze Şeridi arasındaki geçiş, İsrail'in kontrolünde ve ancak bu ülke tarafından verilen izinle sağlanıyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.