'İsrail Müslümanların tepkisini ölçüyor'

'İsrail Müslümanların tepkisini ölçüyor'

Kudüs ve civarındaki Osmanlı mirasını koruma ve yaşatma amacıyla kurulan Mirasımız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Demirci, "İsrail, Mescid-i Aksa'yı bölme planları üzerinde çalışıyor, yaptıklarıyla da Müslümanların tepkisini ölçüyor" değerlendirm

Demirci, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in ihlal ve saldırılarına tepki göstererek, "Dünyanın gözüne baka baka, fütursuzca Müslümanların ilk kıblesi, Peygamberler diyarı, Efendimiz'in imamet merkezi, Mirac ve İsra durağı, Mescid-i Aksamıza saldıran İşgal rejimi bilsin ki Mescid-i Aksa İslam'ındır. Orada asla İslam'ın dışında bir idareye müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.
 
İsrail'in Müslümanlara saldırmak için bir bahaneye ihtiyaç duymadığını belirten Demirci, şunları kaydetti:
 
"Yıllardır haykırıyoruz, işgal rejiminin tek ve nihai hedefi Mescid-i Aksa'yı ele geçirip yıkmak ve yerine iddia ettikleri Süleyman Tapınağı'nı inşa etmektir. Bu hedefe giden yolda her türlü yolu mubah görmektedir. Öyle ki bu yolda tarihi eserleri yıkmaktan, gaz bombalarıyla insanlara saldırmaktan hatta insanları öldürmekten çekinmeyecek kadar barbar ve saldırgandırlar. Ancak İsrail şunu iyi bilsin ki başta Kudüs olmak üzere Filistin'in her bölgesinde Müslümanlar, Mescid-i Aksa'yı canları pahasına savunmaya her an hazırdır. Aksa'nın bahçesindeki ilim halkaları talebelerimiz, ilk kıblemizi muhafaza etmeye devam edecektir. Bizler adına ribat görevini yerine getiren bu kutlu insanları yürekten selamlıyorum. Rabbim onların kalplerindeki cesareti artırsın."
 
Yahudi yerleşimciler ve İsrailli yetkililer, sık sık Aksa Külliyesi içerisine girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da gerginlik yaşanıyor.
 
Çarşamba günü de yaklaşık 100 Yahudinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girişine izin verilmesinin ardından Aksa ve çevresinde çıkan çatışmalarda 27 kişi yaralanmıştı. Olayda İsrail askerlerinin, 1967'den beri ilk kez Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek, Kıble Mescidi'nde mihrab ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girdiği belirtilmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.