İsrail Milletvekilleri oy için Mescid-i Aksa'yı karıştırıyor

İsrail Milletvekilleri oy için Mescid-i Aksa'yı karıştırıyor

İsrail Polis Genel Müfettişi Danino, bazı İsrail milletvekillerinin seçmenlerin oyunu kazanmak amacıyla Mescid-i Aksa'ya girmesini eleştirdi

İsrail Polisi Genel Müfettişi Yohanan Danino'nun, bazı İsrail milletvekillerinin seçmenlerin oyunu kazanmak amacıyla Mescid-i Aksa'ya girmesini eleştirdiği bildirildi.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Danino, Kudüs İbrani Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, milletvekillerinden bazılarının Mescid-i Aksa'ya girmesini eleştirdi.

Danino, "Eğer Mescid-i Aksa'yı bana sorarsanız, o İsrail'in karşı karşıya olduğu herhangi bir nükleer bombadan daha az tehlikeli değil. Onun varlığı bir tehlikedir, bombanın tehlikesine benziyor" dedi.

Danino, şöyle konuştu:

"Son seçimlerde (2013) İsrail parlamentosuna Mescid-i Aksa'daki mevcut durumu değiştirmeye çalışan tarafların girdirilmesini esefle karşılıyorum. Onlar, seçmenlerin oyunu kazanabilmek için Müslüman dünyasının duygularını bize karşı körüklüyor. Ancak şunu söyleyebilirim, bu davranışların sonuçları İsrail için çok kötü olacak. Seçilmiş bir kişi, 'mevcut durumu değiştirmek için Tapınak Tepesi'ne (Mescid-i Aksa'ya) çıkacağım' derse bu kişi İsrail için güvenlik tehdidine dönüşecek demektir."

Danino, İsrail gençliği arasındaki şiddet eylemleri gibi tehditlerin de bulunduğunu ve bunların İran'ın nükleer bomba tehlikesinden az olmadığına inandığını kaydetti.

Öte yandan, Kudüs'teki El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu, 2014 yılı boyunca yaklaşık 15 bin İsraillinin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalde bulunduğunu açıkladı. 

Kurum tarafından yayınlanan raporda, 14 bin 952 İsraillinin Aksa külliyesine girdiği belirtilerek, bunlardan 12 bin 569'unun Yahudi yerleşimciler, geri kalanların ise İsrail askeri, polisi, bakan ve milletvekilleri olduğu kaydedildi. 

Raporda, Aksa'ya yönelik en yoğun ihlallerin haziranda yaşandığı belirtildi.

Süleyman Mabedi kalıntılarının külliye alanının altında olduğuna inanan Yahudiler, külliye alanı altında kazı çalışmaları yapıyor. Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.