İsrail Mescid-i Aksa'yı bölüyor!

İsrail Mescid-i Aksa'yı bölüyor!

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ile Filistinliler arasında bölme planını uygulamaya koyduğu öne sürüldü

FKÖ Yürütme Kurulu Üyesi Ahmed Kari tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "İsrail, Yahudi bayramı dolayısıyla yerleşimcilerin Aksa baskınına hazırlık olarak 2 gündür Mescid-i Aksa'yı muhasara altında tutuyor ve mescidin kapılarına barikatlar kurarak Filistinlilerin girişini engelliyor" ifadeleri kullanıldı.
 
Açıklamada, "Aksa, gerçek bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Son zamanlarda Kudüs'e yönelik ihlallerini artıran ve Aksa'yı Yahudileştirme siyasetini hızlandıran İsrail işgal hükümeti, İbrahimi Camisi'nde daha önce yaptığı gibi Aksa'yı da Yahudiler ile Müslümanlar arasında zaman açısından taksim etmeye fiilen başlamış oldu" denildi. 
 
El-Halil kentindeki İbrahimi Camisi, 1996 yılında yerleşimcilerin Sabah namazını kılan 30 Filistinliyi öldürmesinin ardından Müslümanların ve Yahudilerin ibadet etmesi için ikiye ayrılmıştı. Caminin Müslümanlara özel kısmı, Yahudi bayramlarında Yahudilere, Yahudilerin ibadet ettiği bölüm ise dini bayramlarda, ramazan ayının cuma günleri ve Kadir Gecesi Müslümanlara açılıyor.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.