İsrail masumları oklarla öldürüyor!

İsrail masumları oklarla öldürüyor!

Uluslararası Af Örgütü'nün (UAÖ) Gazze'deki araştırmacıları, İsrail ordusunun sivil nüfusun yoğun olarak yaşadığı alanlarda yalnızca beyaz fosfor bombası değil, aynı zamanda tanklardan atılan binlerce ölümcül ok kullandığını iddia ediyor.

İsrail'in ok kullanmasının amacının evleri yıkmadan, uluslararası kamuoyuna karşı Filistinlilere verdiği zararı daha az göstererek daha fazla kişi öldürmek olduğu kaydediliyor.
 
Genellikle 12 milimetrelik bir tank mermisinin içinde bu oklardan 5 bin ila 8 bini bulunuyor. 4 santimetre uzunluğunda, sivri uçlu, dart okuna benzer bu silahlar, mermi havada patladıktan sonra 100 metre uzunluğunda, 300 metre genişliğinde bir alana koni biçiminde dağılıyor. Af Örgütü, sık bitki örtüsüne işlemesi için tasarlanmış olan bu silahın sivillerin yaşadığı yerlerde asla kullanılmaması gerektiğini bildiriyor.
 
GAZZE'DE OKLA ÖLEN FİLİSTİNLİLER VAR
 
UAÖ ekibi, Beyt Hanun'un güneyindeki ana yola bu okların atıldığını, iki kişinin öldüğünü birçok kişinin yaralandığını belgeledi. Ekibin bulguladığı olaylardan birinde, 21 yaşındaki hamile Wafa' Nabil Abu Jarad, evlerinin önünde çay içerken bu oklardan biriyle vuruluyor ve ölüyor.
 
Aynı gün, aynı caddede bulunan 16 yaşındaki Jaber ABD-al-Dayem bu oklardan biriyle boynundan vuruluyor. Hastaneye götürülüyor, ama üç gün sonra ölüyor. Kardeşi Mizar'ın vücudundaki oksa hâlâ duruyor. Bir başka olayda, evlerindeyken Atta Hassan Aref Azzam, oğulları 13 yaşındaki Muhammed ve 2,5 yaşındaki Hasan bu oklarla vurularak ölüyor. UAÖ ekibine göre, odanın duvarları bu oklarla dolu. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), bütün tarafların savaş suçlarını araştıracak, bağımsız bir uluslararası komisyon kurulmasını istiyor.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.