İsrail mahkemesinin Filistinli Bergusi hakkındaki kararı Gazze'de protesto edildi

İsrail mahkemesinin Filistinli Bergusi hakkındaki kararı Gazze'de protesto edildi

İsrail hapishanelerinde 37 yıl tutulan Filistinli Bergusi'nin yeniden müebbet hapis cezasına çarptırılması Gazze'de protesto edildi.

Gazze Şeridi'nde düzenlenen gösteride, hayatının büyük bölümünü İsrail hapishanelerinde geçiren Filistinli Nail el-Bergusi'nin yeniden müebbet hapis cezasına çarptırılması protesto edildi.

Vaid Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşanlar Derneği tarafından Gazze kentinde düzenlenen gösteride İsrail mahkemesinin Bergusi hakkındaki kararına tepki gösterildi.

Taşıdıkları pankartlarda Bergusi'nin İsrail hapishanelerinde geçirdiği 37 yıla vurgu yapan göstericiler, tüm Filistinli tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Vaid Derneği Sözcüsü Abdullah Kandir gösteride yaptığı açıklamada, "Bugün, İsrail hapishanelerinde ömrünün üçte ikisini geçiren Bergusi ile dayanışma içinde olduğumuzu göstermek amacıyla burada toplandık." dedi.

Filistin Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr da Bergusi'nin 2011'de "esir takası" anlaşmasıyla serbest bırakıldığını hatırlatarak, "Filistinli tutuklu hakkında daha önce verilen hükmü yenilemek ırkçı ve kabul edilemez bir davranıştır." diye konuştu.

"İsrail hapishanelerinde en uzun süre kalan siyasi tutuklu"

İsrail'in Batı Şeria'daki Ofer Askeri Mahkemesi, Bergusi'yi dün müebbet ve 18 yıl hapis cezasına mahkum etmişti.

İsrail hapishanelerinde en uzun süre kalan siyasi tutuklu olarak kayıtlara geçen Nail el-Bergusi, ilk olarak 1978 yılında 19 yaşındayken tutuklanmıştı.

Hamas Hareketi ile İsrail arasında varılan "esir takası" anlaşması kapsamında 2011'de serbest bırakılan Bergusi, sonrasında geçici sürelerle birçok kez gözaltına alınmıştı. Son olarak 20 Haziran 2014'te gözaltına alınan Bergusi, tutuklanarak yeniden cezaevine gönderilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.