İsrail, Kudüs'ün altını kendi ölüleri için oyuyor

İsrail, Kudüs'ün altını kendi ölüleri için oyuyor

2018 yılında tamamlanacağı ve yerin 50 metre altında bulunacağı ifade edildi

İsrail’de cenazelerin defni için yeterli yer temininin zorluğu gerekçesiyle Kudüs’teki Har Hamenuchot mezarlığının altına 50 milyon dolar maliyetli 22 bin mezar kapasiteli mezar şehir yapılıyor. Masrafı Yahudi Cenaze İşleri İdaresi tarafından ödenen proje, Rolzur Tünelcilik tarafından yürütülüyor. Projenin 2018’de bitmesi öngörülüyor.

Mezar tünelleri

Rolzur Tünelcilik firmasının başkanı Arik Glazer, mezarlıkların altında gözlerden uzak olarak mezar inşa etme düşüncesiyle yola çıktıklarını, mezar yeri teminindeki güçlük sebebiyle tüneller kazarak yeraltı mezar şehri inşa etme fikri edindiklerini söyledi.

Kompakt mezarlar hazırlama mimarı olan Tuvia Sagiv, 2014 yılında, Haaretz’e yaptığı açıklamada "biz apartmanlarda birbirimizin üstünde yaşadıktan sonra ölünce villada yatmak yerine öldükten sonra da üst üste yatmak gayet makul” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Tuvia Sagiv, 250 bin mezarı barındıracak kuleler yaparak ülkeye onlarca yıllık zaman kazandıracağını söylemişti.

Arik Glazer, yer üstündeki kuleler yerine yer altında mezar tünelleri yaparak mezarlıkları gözden uzak tutma maksadının güttüklerini söyledi. Yer altı mezar çalışmalarını Yahudi din adamlarının da ziyaret ettiği kaydedildi.

2018 yılında tamamlanacak

Rolzur Tünelcilik firmasının başkanı Arik Glazer, herkesin yeraltı mezar şehirlerini takdir ettiğini belirterek 1500 ile 2 bin yıl önce de yer altında özel mezarlıklar hazırlandığını ifade etti. Yer altı mezar şehrinin 2018 yılında tamamlanacağı ve yerin 50 metre altında bulunacağı ifade edildi. İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum