İsrail korkudan ne yapacağını şaşırdı

İsrail korkudan ne yapacağını şaşırdı

Kudüs'te İsrail askerlerinin 30 Ekim'de Mescid-i Aksa'yı kapatmasıyla Filistinlilerle İsrail askerleri arasında intifadayı andıran çatışmaların başlamasından sonra, İsrail hükümeti güvenlik tedbirlerini en üst düzeye çıkarması dikkat çekti.

Tramvay duraklarının çevresine ağır betonlar yerleştiren İsrail, Filistinli eylemcileri önlemeyi amaçlıyor.
 
Özellikle hayatın normal akışının bozulduğu Kudüs'te hemen hemen her köşe başında kurulan polis noktalarında ellerinde ağır silahlar taşıyan askerler göze çarparken, araçları durdurulan çok sayıda Filistinli uzun süreli sorguya tabi tutularak, aramalara maruz kalıyor.
 
İsrail hükümeti çıkan çatışmalar sonrası tansiyonu düşürmek ve kontrolü elde tutabilmek için Kudüs'e çevre illerden binlerce polis ve asker takviyesi yaptı. Çok sayıda zırhlı araç, hafif raylı sistemin geçtiği güzergah üzerinde tramvaya ve araçtaki yolculara yapılması muhtemel saldırıları önlemek için tetikte bekliyor.
 
Tramvay duraklarının sağına soluna ağır betonlar yerleştirdiler
 
Yolcuların araçlı saldırılara maruz kalmaması için tramvay duraklarının sağ ve soluna ağır beton bloklar yerleştirildi.
 
Öte yandan, İsrail askerleri doğu Kudüs'te Arap mahallerinden başta Silvan, Tur, Shafat, Ezeriye, İsaviye mahallerinde olmak üzere çok sayıda eve arama emri bile olmadan ani gece baskınları düzenleyerek evleri didik ediyor. Doğu Kudüs'te yaşayan Yahudi yerleşimcilerin ise zaman zaman sokaklarda dolaşırken bellerinde silah taşıdıkları gözleniyor.
 
Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı sur içindeki eski şehrin tüm caddelerinde de yine aşırı güvenlik tedbirleri dikkati çekiyor. Mescid-i Aksa'nın giriş kapılarında bekleyen İsrail askerleri, içeri girenlere tek tek kimlik kontrolü yaparken bazılarının kimliklerini cami çıkışına kadar teslim etmiyor.
 
Kudüs dışındaki İsraillilerin yaşadığı Tel Aviv, Asdod, Aşkelon gibi şehirlerde de polis rutin devriye sayısını çok fazla arttırdı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.