İsrail katlediyor dünya izliyor

İsrail katlediyor dünya izliyor

İsgalci-terörist devlet İsrail, Filistin topraklarında gerilimi tırmandırıyor. Gazze sınırında 5 Filistinli’yi katleden İşgal güçleri, aralarında AA kameramanının da bulunduğu en az 30 kişiyi yaraladı.

İşgalci-terörist devlet İsrail’in Filistin’deki katliamları hız kesmeden sürüyor. Son bir haftadır terör saldırılarını hız veren işgal güçleri dün de 7 Filistinliyi daha katlederken, çok sayıda Filistinliyi yaraladı. Dünya ise terörist devlet İsrail’in Filistindeki katliam ve işgallerine tepki vermek yerine, sadece izlemekle yetiniyor. İşgal altında bulunan topraklarda dün meydana gelen olaylar ve yaşanan gelişmeler şöyle:

Gazze-İsrail sınırında Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda 5 Filistinlinin öldüğü, aralarında AA kameramanın da bulunduğu en az 30 kişinin yaralandığı bildirildi. Batı Yaka ve Kudüs’te Filistinlilere yönelik saldırıları protesto etmek isteyen Filistinlilerin, cuma namazının ardından İsrail-Gazze sınırında gösteri düzenlendiği belirtildi. Gazze’nin sınırı boyunca birçok bölgede Filistinli gençlerle İsrail askerleri arasında çatışma çıktığı ifade edildi. İsrail askerlerinin, taş atan Filistinli gençleri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermi kullandığı kaydedildi. 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, Gazze-İsrail sınırında Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çıkan şiddetli çatışmalarda 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı, onlarca kişinin ise göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini belirtti. Nasır Sağlık Kompleksi kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda İsrail askerleriyle Filistinliler araında çıkan çatışmada da 2 Filistinli hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Batı Yaka’da ise bir Filistinli’yi katleden İsrail askerleri, 4 kişiyi de yaraladı. İsrail’in kuzeyindeki Afula kentinde bulunan otobüs terminalinde güvenlik görevlisi, Filistinli genç bir kızı vahşi ve soğukkanlı bir şekilde sokak ortasında katletti.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.