İsrail kadın ve çocukları gözaltına aldı

İsrail kadın ve çocukları gözaltına aldı

İsrail askerlerinin, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 kişi Han Yunus kentinde sınıra yaklaştığı gerekçesiyle İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.

Öte yandan, İsrail'in Beyt Hanun Sınır Kapısı'nda 6 Filistinli tüccarı gözaltına aldığı bildirildi.
Gazze'deki İnsan Hakları Merkezi el-Mizan'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin, Han Yunus sınır kapısında geçen ağustos ayında toplam 6 Filistinli tüccarı gözaltına aldığı belirtildi.

İsrail'in 2006'dan bu yana abluka altında tuttuğu Gazze'deki 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Gazze'deki 4 ticari sınır kapısı, Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise zaman zaman bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor.

İsrail askerleri, Batı Şeria ve Kudüs'te çeşitli suçlamalarla sık sık Filistinlileri, evlerine baskınlar düzenleyerek gözaltına alıyor. Baskınlar sırasında Filistinli gençler ile askerler arasında zaman zaman ölümle sonuçlanan gerginlikler yaşanıyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.