İsrail işgal güçleri 6 Filistinliyi tutukladı

İsrail işgal güçleri 6 Filistinliyi tutukladı

İsrail işgal güçleri, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine düzenledikleri baskınlar sırasında 6 Filistinliyi tutukladı ve bir Filistinli aktivisti de Gazze bölgesine sürgün etti.

İsrail işgal güçleri bu sabah Batı Şeria’nın birçok bölgesine baskın düzenledi. Sabah saatlerinde Batı Şeria’daki Beytüllahim kentinin güneyindeki Ed Dehişe mülteci kampına baskın düzenledi. Baskın sırasında eski esirlerden olan Mu'taz Şer'ia ve Yunus Ez Zeğari tutuklandı. Baskın nedeniyle Filistinli gençler ve işgalci güçler arasında çatışma çıktı. Çatışmada üç genç plastik mermiyle yaralandı.
 
İşgalciler, Beytüllahim'in batısındaki Husan köyüne de baskın düzenledi ve Muhammed Nebil isimli gencin ailesinin evine girip arama yaptıktan sonra genci tutukladı. Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Kalkiliya şehrine düzenledikleri baskında ise Adem Davud isimli genci tutukladı.
 
İşgal güçleri, yine Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin kentinde sabahın erken saatlerinde değişik yerlere baskın düzenledi ve baskın sırasında çatışma çıktı. İşgalciler burada da iki genci tutukladı.
 
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, işgal güçleri Cenin kentinin Ceba beldesinde Mus'ab Gannam adlı Filistinlinin evine girdi, arama yaptı ve kendisini de tutuklayıp bilinmeyen bir yere götürdü. Baskın sırasında çıkan çatışmada işgal güçleri göz yaşartıcı gaz kullandı. İşgalciler, bu bölgede ayrıca 18 yaşındaki Muhammed Ebu'n Naim'i tutukladı.
 
 İşgal güçleri, İslâm Es Saka adlı Filistinli genci bir cenazeye giderken gözaltına aldıktan sonra 3 aylığına Gazze’ye sürgün etti.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.