İsrail, her 3 saat arayla 1 çocuk öldürdü

İsrail, her 3 saat arayla 1 çocuk öldürdü

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "İsrail, saldırıların başladığı günden bu yana her saat başı 17 Filistinliyi öldürdü veya yaraladı, her 3 saatte bir ise 1 çocuğu öldürdü" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, uluslararası topluma İsrail'in saldırılarının durdurulması için "acil müdahale" çağrısında bulundu.
 
Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Abbas, "ateşkesi reddeden tutumu ile" İsrail'in, saldırılar sonucu ortaya çıkan riskli meydan okumaların sorumlusu olduğunu belirtti.
 
Abbas, Birleşmiş Milletler (BM), ABD yönetimi, Avrupa Birliği, Rusya ve Çin başta olmak üzere uluslararası toplumdan İsrail'in saldırılarını durdurmaya zorlamalarını talep etti.
 
"Filistin halkına yönelik açık savaşını, saldırganlığını ve cinayetlerini sürdüren İsrail, saldırıların başladığı günden bu yana her saat başı 17 Filistinliyi öldürdü ve yaraladı, her 3 saatte bir ise 1 çocuğu öldürdü" ifadesini kullanan Abbas, şunları kaydetti:
"Buna karşılık Filistin yönetimi ve Filistinli gruplar, uluslararası toplumun sunduğu ateşkes önerilerine olumlu cevap verdi ancak İsrail'in Gazze saldırılarını sürdürmesi neticesinde bu ateşkesler kısa süre içerisinde sona erdi. Öte yandan akan kanın durması ve savaşın sonlanması için Kahire'ye Filistinli müzakereci heyeti göndermemize rağmen, İsrail hükümeti, çeşitli bahanelerle heyet göndermeyi reddetti."
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.