İsrail hazirandan bu yana bin 300 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail hazirandan bu yana bin 300 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail'in hazirandan bu yana Kudüs'ten bin 300 Filistinliyi gözaltına aldığı bunların yüzde 40'ının çocuk olduğu bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyeti'nin avukatı Mufid el-Hac, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Haziran ayından bu yana bin 300 Filistinliyi gözaltına aldığını ve bunların yüzde 40'ının çocuklardan meydana geldiğini belirtti.
 
Gözaltıların özellikle Muhammed Ebu Hudayr isimli gencin Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülmesinden sonra çok arttığını dile getiren Haci, İsrail'in gözaltına alıdığı çocuk ve gençlerin çoğunu ailelerine 800 ila bin 600 Amerikan Doları (USD) arasında değişen miktarda kefalet ödeterek serbest bıraktığını ifade etti.
 
Hac, İsrail'in 22 Ekim'den bu yana gözaltına aldığı kişi sayısının 250'yi aştığına değinerek, reşit olmayanlara  yönelik "ev hapsi" ve "evden uzaklaştırma" cezalarında da artış olduğunu kaydetti.
 
Son günlerde özellikle İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik artan ihlalleri nedeniyle Kudüs'ün mahallelerinde İsrail polisi ile Filistinli gençler arasında sık sık gerginlik yaşanıyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.