İsrail hastane vurdu

İsrail hastane vurdu

Hiçbir hedef ayrımı gözetmeksizin Gazze’ye bomba yağdıran İsrail dün bir hastaneyi vurdu.

Yaralı ve hastalarla dolu el Aksa Hastanesi’nin hedef alınması sonucu en az 5 kişi öldü, 70 kişi yaralandı. Han Yunus’ta ise aynı aileden 28 kişi katledildi. 14 günde kurban giden can sayısı 550’ye yükseldi.
 
İsrail’in vahşet boyutuna taşıdığı Gazze saldırılarında iki hafta geride kaldı. Dünyanın ateşkes çağrılarını kulak ardı eden İsrail, savaş uçaklarıyla, gemileriyle ve Gazze içlerine konuşlandırdığı tank ve toplarıyla bölgeye aralıksız bomba yağdırmayı sürdürüyor. İsrail ordusu dün savaş suçları dosyasına girecek menfur bir saldırı daha gerçekleştirdi. İsrail tankları, Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki Deyr el Balah’ta yaralı ve hastalarla dolu el Aksa Hastanesi’ni vurdu. 10’dan fazla tank mermisinin isabet ettiği hastanede 5 Filistinli hayatını kaybederken 70 kişi de yaralandı. Yaralılardan 30’u hastane personeli. İsrail saldırısında yoğun bakım ünitesi, ameliyathane ünitesi ve idare birimi isabet aldı. El Cezire televizyonuna konuşan hastanede görevli bir doktor, “Hastanemiz bombalandı. Şimdi de boşaltmamız isteniyor. Bu kadar hastayı nereye götürelim? Ambulansımız yok. Ağır yaralılar var. Yoğun bakımda olanlar var. Ne yapacağız bu yaralıları? Açık açık öldürülüyoruz. Dünyaya sesleniyorum: Neredesiniz?” diye feryat etti. İsrail ise hastane saldırısını, “Anti-tank füzeleri vardı, vurduk.” diye savundu.
 
GAZZE’DE 550 CAN GİTTİ
 
İsrail’in Gazze’de hiçbir hedef ayrımı gözetmeksizin attığı bombalar, son iki gün içinde can kaybının dramatik bir şekilde yükselmesine yol açtı. Gazze Sağlık Bakanlığı, 14 günde 550 canın kurban gittiğini açıkladı. Yaralı sayısı da 3 bin 200’ü geçti. Hayatını kaybeden ve yaralananların çoğu masum siviller. En az 130’u çocuk. Bunlardan kimisi kumsalda oynarken ya da yatağında kardeşine sarılıp uyurken İsrail füzelerine hedef olmuş Filistinli çocuklar kimisi de küçük mutfağında kalan azığıyla iftar yemeği hazırlayan veya kucağında bebeğiyle bombardımandan kaçarken vurulan Filistinli anneler. Her bir bomba bir evi moloz yığınına çevirirken, enkaz altından da insanca ve özgürce yaşamaktan başka bir şey istemeyen Filistinlilerin vicdanları parçalayan trajedileri çıkıyor. Tıpkı dün Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta evleri İsrail füzelerine hedef olan Ebu Cuma ailesinin başına gelenler gibi. İsrail hava saldırısında yerle bir olan Ebu Cuma ailesine ait evin enkazından aynı aileye mensup 28 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Mısır sınırındaki Refah’ta da benzer bir acı manzara yaşandı. Gazzeli Siyam ailesinin oturduğu binanın hedef alınması sonucu 10 kişi hayatını kaybetti. Bunlardan 4’ü çocuk, biri ise daha 9 aylık bir bebekti.
 
HAMAS: 10 ASKERİ DAHA ÖLDÜRDÜK
 
İsrail, Gazze’deki Şucaiyye ve Zeytun mahalleleri ile kuzeydeki Beyt Hanun kasabasını da aralıksız bombaladı. Bombardımanda fosfor bombaları ile çivi bombalarının da kullanıldığına dair iddialar var. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları ise önceki gün 13 İsrail askerini pusuya düşürdüğü Şucaiyye’de dün 10 askeri daha öldürdüğünü açıkladı. İsrail ise dün 7 askerini kaybettiğini duyurdu. Hamas’a göre son çatışmalarda İsrail ordusu 42 kayıp verdi. İsrail ise toplam 25 asker kaybettiğini söylüyor. Hamas’ın bir İsrail askerini rehin aldığı iddiası ise İsrail tarafından yalanlandı. Sivil kayıpların hızla artmasının ardından ateşkes için diplomatik çabalar da yoğunlaştı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un ardından ABD Dışişleri Bakan John Kerry de Mısır’a geldi. Ancak kısa zamanda silahların susması konusunda beklentiler düşük. BM Güvenlik Konseyi ise 500’den fazla canın gitmesinin ardından dün ilk kez acil ateşkes çağrısı yaptı.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.