İsrail güçleri sağlık ekiplerini hedef aldı

İsrail güçleri sağlık ekiplerini hedef aldı

İsrail askerlerinin Filistinli sağlık ekiplerini hedef alması, Ramallah kentinde protesto edildi.

Filistin Doktorlar Sendikası'nın Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde düzenlediği eylemde, Filistin sağlık ekiplerine uluslararası koruma talep eden dövizler taşındı.

Sendika Başkanı Nizam Necib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in yapmaya çalıştığı şeyin, Filistin'in hastane ve sağlık ekiplerinin hedef alınmasını meşru göstermek olduğunu ifade etti.

Filistinli bir doktorun geçen hafta yaşanan çatışmalarda atılan plastik mermi nedeniyle gözünü kaybettiğini, İsrail askerlerinden bir keskin nişancının sağlık ekiplerine ateş açtığını belirten Necib, "BM'ye sesimizi duyurmak için burada toplandık. Sağlık ekiplerinin hedef alınmamasını ve hizmetlerini yapabilmeleri için kolaylık sağlanmasını talep ediyoruz" dedi.

Filistin Kızılayı tarafından önceki gün yapılan yazılı açıklamada, sağlık ekiplerinin, 3 Ekim'den bu yana İsrail askerleri tarafından 53 saldırıya maruz kaldığı, bu saldırılarda 37 ambulans görevlisi yaralanırken 20 aracın zarar gördüğü belirtilmişti. Açıklamada ayrıca, ambulansların yaralıların bulunduğu bölgelere ulaşmak isterken 24 defa engellendiği kaydedilmişti.

Yahudi yerleşimcilerin geçen Ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamasıyla başlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarla devam eden ihlalleri nedeniyle Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de İsrail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaşanıyor.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.