İsrail güçleri protestoculara saldırdı

İsrail güçleri protestoculara saldırdı

İsrail askerlerinin, Yahudi yerleşim birimleri ve ayrım duvarı karşıtı gösterilere müdahalesinde 4 Filistinli yaralandı, onlarcası atılan gazdan etkilendi

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen Yahudi yerleşim birimleri ve ayrım duvarı karşıtı gösterilere müdahalesi sonucu 4 Filistinli yaralandı, onlarca Filistinli atılan gazdan etkilendi.

Ramallah'a bağlı Belin köyünde cuma namazının ardından başlayan yürüyüşe İsrail askerleri müdahale etti. Yerleşim birimi ve ayrım duvarı karşıtı sloganların atıldığı eylemde, protestoculardan 5 kişi gözaltına alındı.

Gösteride ayrıca darbe girişimi protesto edilerek, Türk bayrakları taşındı ve Türk halkıyla dayanışma içinde olunduğu ifade edildi.

Kefer Kadum beldesinde düzenlenen gösteride ise askerlerin müdahalesi nedeniyle 2 Filistinli yaralandı, onlarcası da atılan gazdan etkilendi.

Filistin Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Murad Şteyvi yaptığı yazılı açıklamada, askerlerin gösterilere plastik mermi ile gaz ve ses bombası atarak müdahale ettiğini belirtti.

Müdahale sırasında bir Filistinlinin gaz bombasının isabet etmesi sonucu diğerinin ise plastik mermiyle yaralandığını ifade eden Şteyvi, insanların üzerine atık su püskürtüldüğünü ve daha sonra tutuklamak için havadan katılımcıların fotoğraflarının çekildiğini kaydetti.

İsrail yönetimi, güvenlik gerekçesiyle Batı Şeria ile İsrail arasına 2002'de duvar inşa etmeye başlamıştı. Cuma günleri ayrım duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı düzenlenen gösterilere İsrail askerleri gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz, sis bombası ve basınçlı atık suyla müdahale ediyor. Filistin'de 2000 yılında patlak veren Aksa İntifadası'nın ardından İsrail yönetimi, saldırılara engel olma gerekçesiyle 2002'de ayrım duvarının inşasına başlamıştı.

 

 

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.