İsrail Gazze'yi 50 yerden vurdu

İsrail Gazze'yi 50 yerden vurdu

İsrail ordusu, ateşkes bittiğinden bu yana, Gazze'deki 50 hedefe saldırı düzenlediklerini, Filistinli grupların ise 75 füze attığını açıkladı

İsrail ordusu, 72 saatlik ateşkesin sona ermesinin bu yana, Gazze'deki 50 hedefe saldırı düzenlediklerini, Filistinli grupların ise 75 füze attığını bildirdi.
 
Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Filistinli grupların ateşkes bittiğinden bu yana 75 füze attığı ve bu füzelerden 5'inin 'Demir Kubbe' savunma sistemi ile etkisiz hale getirildiği belirtildi.
 
Diğer füzelere ilişkin detaylı bilginin yer almadığı açıklamada, Gazze'deki 50 hedefe de saldırı düzenlendiği kaydedildi.
 
Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, 7 Temmuz'da başlayan saldırılarda bugüne kadar ölenlerin sayısının 1898'e yükseldiğini açıklamıştı.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti.
 
Filistinli direniş hareketleri ile İsrail arasında geçen salı günü varılan 72 saatlik geçici ateşkes saat 08.00 itibarıyla sona ermişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.