İsrail Gazze için 53 bin 200 yedeği silah altına almış

İsrail Gazze için 53 bin 200 yedeği silah altına almış

İsrail ordusunun, Gazze'ye yönelik saldırılarına başladığından beri, 53 bin 200 yedek askeri yeniden silah altına aldığı bildirildi

Birleşmiş Milletler kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail'in, Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" ismini verdiği saldırılarına başladığı günden bu yana, 53 bin 200 yedek askerini yeniden silah altına aldığı bildirildi.
 
İsrail Savunma Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada, şimdiye kadar Gazze’den İsrail’e bin 637 roket fırlatıldığı belirtilerek, atılan bu roketlerin bin 228'inin İsrail topraklarına düştüğü, 340'ının ise "Demir Kubbe" füze savunma sistemi tarafından havada imha edildiği belirtildi.
 
Açıklamada, "şimdiye kadar İsrail ordusundan bir askerin öldüğü, 7 askerin yaralandığı ve 53 bin 200 yedek askerin ise yeniden silah altına alındığı" bilgisine yer verildi.
 
Açıklamada ayrıca, "Bugün düzenlenen askeri operasyonlarda, "10 tünel ve bu tünellere bağlanan 22 giriş noktası ortaya çıkarılarak, Gazze içindeki Han Yunus bölgesinde 21 kişi sorgulanmak üzere tutuklandı" denildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.