İsrail, Filistinlilerin ev ve ahırlarını yıktı

İsrail, Filistinlilerin ev ve ahırlarını yıktı

İsrail askerleri Nablus'un doğusundaki Hırbe Köyü'nde Filistinlilere ait 8 ev ile 8 ahırı yıktı.

İsrail askerleri, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde bulunan Hırba Köyü'nde Filistinlilere ait bazı ev ve ahırları yıktı.
AA muhabirine konuşan Arif Hanni isimli yerel yetkili, bu sabah buldozerler eşliğinde köye giren İsrail askerlerinin Filistinlilere ait 8 ev ile 8 ahırı yıktığını söyledi. Hanni, evleri yıkılan Filistinlilerin, İsrail'in Batı Şeria'yı işgal ettiği 1967 öncesinden bu yana söz konusu bölgede yaşadığını ve hayvancılıkla geçindiğini belirtti.

İsrail'in, evlerinin yıkılacağı konusunda bölge halkına 7 ay önce uyarıda bulunduğu belirtildi.

İsrail, genelde Oslo Anlaşması'na göre C bölgesinde bulunduğu veya askeri bölgede olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait mekanları yıkıyor.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile İsrail arasında 1993 yılında imzalanan Oslo Anlaşması'na göre Batı Şeria A, B ve C olmak üzere 3 kısma ayrılıyor. A kısmına dahil bölgeler, güvenlik ve idare bakımdan Filistin yönetimine bağlı, B kısmında bulunan bölgeler güvenlik bakımından İsrail'e, idari bakımından Filistin'e bağlıyken, C kısmı içinde yer alan bölgeler güvenlik ve idare bakımından tamamen İsrail'e bağlı kabul ediliyor.

Oslo Anlaşması'na göre, A kısmına ait bölgeler Batı Şeria'nın yüzde 18'ini, B kısmı yüzde 21'ini, C kısmına ait bölgeler ise yaklaşık yüzde 61'ini teşkil ediyor

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.