İsrail Filistinlileri çeşitli bahanelerle tutukluyor

İsrail Filistinlileri çeşitli bahanelerle tutukluyor

Geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa'ya saldıran İsrail, o günden bu yana çeşitli bahanelerle Filistinlileri gözaltına alıyor. İsrail güçleri bıçak taşıdıkları gerekçesiyle Batı Şeria'da 2 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail güçlerinin bıçak taşıdıkları gerekçesiyle Batı Şeria'da 2 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.
 
Emniyet Müdürlüğünün sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Ramallah'ın güneyindeki Dulab Yahudi yerleşim birimi yakınında üzerinde bıçak taşıyan 17 yaşındaki 1 Filistinli gözaltına alındı" denildi.
 
Filistinlinin, İsrailli bir otobüs şöförünü bıçaklamak için Kudüs'e geçmeyi planladığı iddia edilen açıklamada ayrıca, El-Halil kentinde de İsrail sınır güvenlik muhafızlarının yakınında üzerinde bıçak taşıdığı tespit edilen 20 yaşındaki 1 Filistinlinin daha gözaltına alındığı ifade edildi.
 
Gerginliğin yaşandığı Batı Şeria'daki "Alon Shvut" Yahudi yerleşim biriminde pazartesi günü bir Filistinlinin 3 İsrailliye bıçaklı saldırıda bulunduğu, olayda ağır yaralanan bir kadının daha sonra hayatını kaybettiği belirtilmişti. Tel Aviv'deki Hahagana Tren İstasyonu'nda Filistinli bir kişi tarafından bıçaklandığı iddia edilen Almog Shilony de (20) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.