İsrail Filistinlileri bu sefer de soğukla öldürecek!

İsrail Filistinlileri bu sefer de soğukla öldürecek!

Gazze'yi bombalarla yakıp yıkan İsrail, evsiz kalan 400 bin insana yapılan yardımlara geçit vermiyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik etnik temizlik politikası bombardımanlar durmasına rağmen artarak sürüyor. 8 Temmuz ila 26 Ağustos tarihleri arasında Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında çoğu çocuk ve kadın iki binden fazla masum Filistinliyi hedef gözetmeksizin katleden İsrail, şimdi de yakıp yıktığı kentin yaralarını sarmasına izin vermiyor. 400 bin kişinin evsiz kaldığı Gazze'de evleri yıkılan ve hasar gören aileler kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte mağduriyet yaşıyor. Gazze'de 100 bin evin yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyleyen İslami Direniş Hareketi Hamas siyasi işler sorumlusu Cemal İsa, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, 'Bombardımanlarda 100 bin ev yıkıldı. Kış yaklaşıyor ve insanlar hala sokakta. İsrail enkazları kaldıracak iş makinelerinin geçisişini engelliyor' dedi.
 
BAĞIŞLARA ENGEL
 
Bazı ailelerin, hasar görmesine rağmen gidecek yerleri olmadığı için evlerinde yaşamak zorunda kaldığına değinen İsa, 'Sokakta kalmış evsizlerin bir kısmını kiralık evlere yerleştirdik. Onların kira giderlerini Hamas karşılıyor' diye konuştu. Filistin'de saldırılardan dolayı yıkılan binaları tespit ettiklerini kaydeden İsa, dünyadan yeni yapılacak evlerin inşaatı için 5 milyon dolarlık bağış yapıldığını söyledi. İsa 'Yıkılan bina enkazlarının kaldırılması lazım. Bunun için de harfiyat makinelerine ihtiyaç var. Fakat bunların bölgeye girmesi için izin alamıyoruz. Refah kapısı kapalı. İsrail sınırından geçen makineler de inşaat için yeterli değil. Yapılan 5 milyon dolarlık bağışı dahi kullanamıyoruz' dedi.
 
İSRAİL HEDEFİNE ULAŞMADI
 
İsrail'in Gazze'den geri çekilmesini de yorumlayan Cemal İsa, 'Savaştan zaferle çıktık. Bu tarihi ve stratejik bir zaferdir. Hamas'ın kazanması Filistin'in kazanmasıdır. Filistin'in ihtilalden kurtulması çok yakın' dedi. Karşılaştırmalı verilere göre, 7 Temmuz ila 26 Ağustos arasında İsrail'in havadan, karadan ve denizden düzenlendiği saldırılarda 578'i çocuk, yetişkinlerden 346'sı kadın, bin 221'i erkek olmak üzere 2 bin 145 kişi yaşamını yitirdi, 11 bin 100 kişi yaralandı. 142 ailenin ise tüm fertleri hayatını kaybetti. İsrail tarafında, 64'ü asker, 3'ü sivil 67 kişi öldü.
 
Kudüs'ü birim birim ilhak
 
İsrail, Filistin'de barış müzakerelerinin önündeki en büyük sorun olan Yahudi yerleşimlerini tüm itirazlara rağmen genişletiyor. İsrail yönetimi, Doğu Kudüs'te bin 60 yeni yerleşim birimi inşaatına daha onay verdi. Doğu Kudüs'ün Şufat beldesinde 660, Ebu Guneym Dağı'ndaki Har Homa'da ise 400 konut yapılacak.
 
Filistinlilere ırkçı tarife
 
İsrail geçen yıl Batı Şeria'da başlattığı ' Filistinlilere mahsus otobüs' uygulamasını genişleterek Filistinlilerin Yahudi yerleşimciler ile aynı otobüse binmesini engellemeye hazırlanıyor. Times of Israel'in haberine göre, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, İsrail yerleşimlerinde inşaat işçiliği yapan Filistinlilerin Batı Şeria'daki Eval kontrol merkezinde arama ve kontrolden geçtikten sonra çalıştıkları yere gitmelerine izin verileceğini söyledi. Çoğu inşaat işçisi olan yüzlerce Filistinlinin eve dönüşte de Eval kontrol noktasından geçmesi şart olacak. Böylelikle Filistinliler, 1950'lerin Amerika'sında ve 1970'lerin Güney Afrika'sında olduğu gibi ırkçı 'apartheid' uygulamasına maruz kalarak, Yahudi yerleşimcilerle aynı araçları kullanmayacak.
 
Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.