İsrail, Filistin'in vergi gelirlerini dondurdu

İsrail, Filistin'in vergi gelirlerini dondurdu

İsrail, Filistin'in İsrail bankalarında toplanan vergi gelirlerini ve Filistinlilerin hesaplarını dondurdu, Gazze'deki gaz üretim tesisinin inşaatını durdurdu

İsrail, Filistin yönetiminin Birleşmiş Milletler’in aralarında Cenevre Sözleşmesi’nin de bulunduğu 15 sözleşmeyi imzalama kararının ardından ekonomik yardımları dondurdu.

AFP'ye açıklama yapan adını açıklamayan bir İsrailli yetkili, İsrail'in Filistin'in Uluslar arası sözleşme kartına karşı, vergi gelirlerini dondurduğunu ayrıca Gazze Şeridi’nde inşaatı devam eden gaz üretimini de askıya aldığını açıkladı.

Aynı kaynak Filistinlilerin İsrail bankalarındaki hesaplarının da dondurulacağı bilgisini verdi. İsrail uyguladığı bütün yaptırımlar için ise, “varılan anlaşmaların feci şekilde ihlal edilmesi”ni gerekçe gösteriyor. İsrailli yetkili ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin girişimiyle başlayan müzakerelerin sonlanmaması için görüşmelere devam edeceğini belirtti.

İsrail’in yaptırım kararlarının Filistinli yetkililere tebliğ edildiği bildiriliyor.

İsrail bankalarında, Filistin için aylık ortalama 80 milyon euro toplanıyor. Bu da Filistin devletinin giderlerinin üçte ikisini karşılıyor.

Filistinli müzakerecilerde Saib Erakat İsrail’in tutumunun korsanca olduğunu söyledi. Dondurulan gelirin Filistin halkına ait olduğunu söyleyen Erakat, İsrail’in hırsızlık yaptığını belirtti.

Erakat, İsrail’in uluslararası sözleşmeler ve şartları ihlal ettiğini de vurguladı.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.