İsrail, Filistin halkını kışkırtıyor

İsrail, Filistin halkını kışkırtıyor

Ramallah'taki, dışişleri bakanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, “İsrail, Filistin halkını, kendilerini tutuklamalara ve askeri operasyonlara karşı koruyamayan yöneticilerine karşı kışkırtıyor" dedi.

İsrail'in askeri operasyonlarla yeni kurulan ulusal uzlaşı hükümetinin başarısız olmasını hedeflediğini vurgulayan Maliki, "İsrail ayrıca halkı korkutmayı ve Filistinlilere işgal altında olduklarını hatırlatmayı amaçlıyor" diye konuştu.
 
İsrail'in 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasından bu yana başlattığı operasyonlar kapsamında 6 Filistinliyi öldürdüğünü, 400'den fazla Filistinliyi de gözaltına aldığını belirten Maliki, bunlar arasında serbest bırakılanların da olduğunu kaydetti.
 
Maliki, uluslararası camiaya söz konusu ihlalleri kınaması çağrısında bulundu.
 
İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil, geniş yetkiler vermişti.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.