İsrail ezan sesini kısmaya hazırlanıyor

İsrail ezan sesini kısmaya hazırlanıyor

Kudüs ve Kutsal Mekanlara Destek için İslam-Hristiyan Komisyonu, İsrail'in, gürültüye sebep olduğu gerekçesiyle şehirde "ezan sesini kısmak için" hazırlık yaptığı uyarısında bulundu.

Komisyondan yapılan yazılı açıklamada, "Kudüs şehri, her gün kutsalların çiğnenmesi ve mescitlerin saygınlığının ihlal edilmesi şeklinde yeni bir tehlikeyle karşı karşıya kalıyor. İsrail, İslamiyet'e ait sembolleri ortadan kaldırıp Yahudi kimliğini ön plana çıkararak, Kudüs'ü Yahudileştirmeyi hedefliyor" denildi.

Birkaç ay içinde söz konusu planın uygulamaya konulacağı öne sürülen açıklamada, bu amaçla Doğu Kudüs'te 200 mescit ve camide incelemeler yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, komisyonun genel sekreteri Hanna İsa'nın "Ezan sesinin kısılması yeni bir saldırı ve uluslararası insan haklarının açık bir ihlalidir. İsrail'in, Müslüman ve Hristiyanlara ait ibadet yerleri ve kutsallarına yönelik keyfi uygulamalar üzerine kurulmuş siyasetinin devam etmesi söz konusu dinleri de ihlal anlamı taşır" ifadelerine yer verildi.

İsrail medyasında daha önce, Kudüs belediyesinin, ezan sesini kısmak amacıyla çalışmalar yürüttüğü şeklinde haberler yer almıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.