İsrail El-Halil'de Filistinlilerin evini yıktı

İsrail El-Halil'de Filistinlilerin evini yıktı

İsrail, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde Filistinlilere ait 2 evi yıktı. İsrail askerleri, yıkıma tepki gösteren Filistinlilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

İsrail, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde Filistinlilere ait 2 evi yıktı.
 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, sabahın erken saatlerinde İsrail askerleri eşliğinde El-Halil kentine gelen yıkım ekipleri, "3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılması olayının zanlısı" ve "İsrail emniyet birimlerine yönelik eylemlerde" bulunmakla suçlanan Amir Ebu Ayşe ve Hisam El-Kavasma'ya ait evlerini yıktı, Mervan El-Kavasma'nın evinin ise çevresini beton bariyerlerle kapattı.
 
Filistinlilerin olaya tepki göstermesi üzerine İsrail askerleri gruba müdahale etti. Onlarca Filistinlinin İsrail askerlerinin attığı plastik mermi ve gazdan etkilendiği belirtildi.
 
İsrail 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Kaybolan kişilerin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü.
 
Bu olayların ardından İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Saldırılarda bugüne kadar 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 10 binin üzerinde kişinin yaralandığı açıklanmıştı.
 
İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs'te bu nedenle düzenlenen gösterilere müdahalenin yanı sıra Filistinlilere ait bir çok ev ve iş yerine düzenlediği baskınlarda çıkan olaylarda şimdiye kadar 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.
 
 
İsrail, Batı Şeria'da 12 Filistinliyi gözaltına aldı
 
İsrail ordusunun sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında yapılan açıklamada, Batı Şeria'da "aranan" 12 kişinin gece saatlerinde gözaltına alındığı belirtildi.
 
Söz konusu kişilerin sorgulama için emniyet merkezine götürüldüğü kaydedildi.
 
İsrail yönetimi, kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasının ardından çok sayıda Filistinliyi gözaltına almıştı. Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi Müdürü Fuad el-Hafeş'in açıklamalarına göre, İsrail güvenlik güçlerinin gözaltına aldığı Filistinliler arasında 27 milletvekili ve 2 bakan bulunuyor. 
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye de havadan, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.