İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir derneği kapattı

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir derneği kapattı

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri faaliyetlerini takip eden Filistinlilere ait bir derneği kapattı, dernek başkanını gözaltına aldı.

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri faaliyetlerini takip eden Filistinlilere ait bir derneği kapattığı, dernek başkanını da gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, Yahudi yerleşim birimleri faaliyetlerini takip eden Harita Derneğine yönelik kapatma kararının Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan tarafından alındığı belirtildi.

Kapatma kararına gerekçe olarak ise derneğin "Filistin yönetimiyle bağlantılı olması ve İsraillilere toprak satmak isteyenler hakkında Filistin güvenlik güçlerine bilgi sağlaması" gösterildi.

Öte yandan gözaltına alınan Harita Derneği Başkanı Halid Tüfekçi'nin kızı Rolin AA muhabirine yaptığı açıklamada, polisin babasının ofisini basarak bilgisayar ve cep telefonuna el koyduğunu ardından da gözaltına aldığını belirtti.

Harita Derneği Başkanı Tüfekçi, işgal altındaki Yahudi yerleşim birimleri hakkında en yetkin Filistinli olarak biliniyor.

İsrail polisi son bir yılda Doğu Kudüs'te çok sayıda Filistinli derneği çeşitli gerekçelerle kapattı.

Batı Şeria'da 15 Filistinli gözaltına alındı

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda, "askerlere ve sivillere karşı terör eylemlerine katıldıkları" gerekçesiyle 15 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te evlere sık sık baskınlar düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.