İsrail direnişin sembolü İsavi'yi yeniden gözaltına aldı

İsrail direnişin sembolü İsavi'yi yeniden gözaltına aldı

İsrail'in, 9 aylık açlık grevinin ardından yapılan anlaşma çerçevesinde 2013'te serbest bıraktığı Filistinli tutuklu İsavi'yi yeniden gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail hapishanelerindeki direnişin sembol ismi haline gelen Samir el-İsavi'nin babası Tarık el-İsavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin oğlunu hiçbir gerekçe göstermeden, Doğu Kudüs'ün İsavi beldesindeki evinden gözaltına aldığını belirtti. 
 
İsrail makamlarından ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. 
 
İsrail ile 2011'de varılan esir takası anlaşması uyarınca serbest bırakılmasının ardından, tahliye şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Temmuz 2012'de yeniden tutuklanan İsavi, Ağustos 2012'den Nisan 2013'e kadar açlık grevi yapmıştı. 
 
En uzun süre açlık grevi yapan Filistinli tutuklu olarak tarihe geçen ve defalarca ölüm tehlikesi atlatan İsavi ile İsrail askeri savcılığı arasında açlık grevini sonlandırması şartıyla serbest bırakılması konusunda anlaşma sağlandığı açıklanmış ve bu çerçevede Aralık 2013'te İsavi serbest bırakılmıştı. 
 
Uzun süren eylemiyle uluslararası arenada büyük yankı uyandıran İsavi, İsrail hapishanelerindeki Filistini tutuklu ve mahkumların direnişinin sembolü haline gelmişti. 
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.