İsrail, din temelli bir savaş çıkarmaya çalışıyor

İsrail, din temelli bir savaş çıkarmaya çalışıyor

Arap Birliği, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, "Mescid-i Aksa'nın altında yürütülen kazı çalışmalarına bizzat katılmak istediği" yönündeki açıklamalarının barışı tehdit ettiğini belirtti

Arap Birliği'nin Filistin ve işgal altındaki Arap topraklarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun açıklamalarına tepki göstererek "Mescid-i Aksa'ya karşı işlenen bu suç, İsrail'in sistematik planlarının hızlandırıldığını göstermekte ve Aksa'nın çökeceğinin sinyalini vermektedir." ifadesini kullandı.

Ebu Ali, Netanyahu'nun açıklamalarının, İsrail Eski Eserler İdaresinin Aksa'nın bitişiğindeki Babu'r Rahme Mezarlığı'na yönelik ihlalleriyle eş zamanlı gerçekleştiğini ve bunların Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) aldığı karara verilmiş birer tepki olduğunu kaydetti.

"İsrail, bölgede din temelli bir savaş çıkarmaya çalışıyor"

Açıklamasında, "İsrail, bölgede din temelli bir savaş çıkarmaya çalışıyor. Bu durum, terör ve radikalizmi güçlendiriyor ve dünya barışını tehdit ediyor. Mescid-i Aksa'nın altında yürütülen kazılar yapıyı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Bunun yanı sıra Yahudi yerleşimciler mekanın kutsiyetine halel getirmeye devam ediyor. Tüm bunlar Araplar, Müslümanlar ve tüm dünya insanlarına karşı işlenmiş bir suçtur." ifadesine yer veren Ebu Ali, UNESCO'yu ve diğer uluslararası kurumları aldıkları kararları uygulaması için İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

Ebu Ali, İsrail'in bu ihlallerine karşı uluslararası camianın sessiz kalmasının onu daha da cesaretlendirdiğini vurguladı.
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.