İsrail Büyükelçisi'ne Rize fırçası

İsrail Büyükelçisi'ne Rize fırçası

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, Rize Belediyesi'ni ziyaretinde Başkan Halil Bakırcı'nın sözleri karşısında şok yaşadı. Bakırcı, İsrail'i işgalcilikle suçladı.

Bakırcı, İsrail'i yayılmacılık ve işgalcilikle suçlayarak “İsrail yayılmacı ve işgalci olduğu sürece Türk halkının İsrail'e bakış açısı değişmez” dedi

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Rize'ye gelen İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'in ilk durağı Belediye Başkanlığı oldu. Levy'i başkanlık katında Belediye Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya karşıladı. Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise İsrailli misafirini makamında karşılamayı tercih etti. İkili arasındaki görüşme sırasında Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'ye gelen İsrailli turistlerden duyulan rahatsızlığı, “İsrailli turistler ilimize geldiğinde şehre uğramadan direk doğa ile baş başa kalıyor. Bu tavırları hemşehrilerimizin onlara şüpheyle bakmalarına neden oluyor” dedi. Levy de bunun üzerine, “Kabul etmeliyiz ki zor zamanlardan geçiyoruz. Ama İsrail ile Türkiye ilişkileri sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Bu zor zamanları atlattıktan sonra ilişkilerimiz daha da kuvvetli hale gelecektir” diye konuştu.

İSRAİL SAVAŞI BIRAKMALI

Levy'in açıklamasından sonra üslubunu sertleştiren Bakırcı, İsrail'i yayılmacılık ve işgalcilikle suçlayarak şunları söyledi: “İsrail'in yayılmacı ve işgalci politikası var olduğu sürece Türk halkının İsrail'e bakış açısı değişmez. Bu ilin yerel yöneticisi olarak İsrail'in bu tutumlarından dolayı ilimize gelen gezginlerinin başına istemediğimiz bir hadise gelmesinden de endişe duyuyoruz. Olmaması noktasında da azami gayret gösteriyoruz.”

BİZ ÇOCUK KATLETMEYİZ

Belediye Başkanı Halil Bakırcı, bebek katlederek barışın sağlanamayacağını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Devlet adına konuşmuyorum. Şahsım adına konuşuyorum. Rizelilerin bakışını aktarıyorum. Bölgede barışın sağlanması için İsrail'in savaşı bırakması gerekmektedir. Türk milletinin Osmanlı'dan bu yana Yahudi cemaatine karşı olan tutumu biliniyor. Rize halkına herhangi bir tehdit olduğu zaman kendisini savunur ama bunu çocukları katlederek yapmaz.”

Levy ise var olmak için bu tip politikalar üretmek zorunda kaldıklarını söyleyerek “Ama şunu söyleyebilirim ki sizde böyle bir tehditle karşılaşsaydınız siz de aynı şekilde davranırdınız” dedi.

Ben gördüm bitkileri köküyle aldılar

Mustafa Lezgioğlu bitki hırsızlığına şahit olduğunu söyledi. Anzer Ballıköy tarımsal koperatif yönetim kurulu üyesi Mustafa Lezgioğlu ”Bitki toplandığına bizzat kendim şahit oldum. Özel üretilmiş olan poşetler ile bitkileri kökleriyle beraber oval şekilde keserek o poşetlere koyuyorlardı. Bitki numuneleri topladıklarını görünce engel oldum. Gezmek için geldiyseniz buyurun gelin yemeğimizi çayımızı için bakın Karadeniz insanı ne kadar misafirperverdir dedim. Kabul etmediler araçlarına bindikleri gibi dönüp gittiler” dedi
Yeni Şafak