İsrail, BM'nin 5 saatlik ateşkes önerisini kabul etti

İsrail, BM'nin 5 saatlik ateşkes önerisini kabul etti

İsrail ordusu, BM'nin Gazze'ye insani yardımların ulaşmasına izin verilmesi talebine cevap olarak bu gün 5 saat süreyle Gazze'ye askeri operasyonların durdurulacağını duyurdu.

İsrail ordusu, Birleşmiş Milletler'in (BM) Gazze'ye insani yardımların ulaşmasına izin verilmesi talebine cevap olarak bu gün 5 saat süreyle Gazze'ye askeri operasyonların durdurulacağını duyurdu. 
 
İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı açıklamada, BM'nin talepleri doğrultusunda bu gün, Gazze'ye 10.00-15.00 saatlerinde saldırılarını askıya alma kararı aldığını belirtti.
 
İsrail radyosu da BM'nin Gazze'ye insani yardımların ulaşmasına izin verilmesi için yarın gün içinde "5 saat ateşkes" talebine İsrail'in olumlu cevap verdiğini belirtmişti.
 
 Radyo, BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry'nin söz konusu talebi İsrail ve Hamas tarafına sunduğu, Hamas hareketinin talebe henüz bir cevap vermediğini belirtmişti.
 
 Hamas hareketinden konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.
 
 BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak, daha önce yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın Gazze'de ateşkes sağlanması ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması için Ortadoğu ve diğer dünya liderleriyle görüşmelerini sürdürdüğünü dile getirmişti. 
 
Hamas'da kabul edecek
 
Hamas'ın, Birleşmiş Milletler'in "5 saatlik ateşkes" önerisine olumlu cevap vereceği bildirildi. 
 
Hamas'a yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, BM'nin Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için sabahtan itibaren 5 saat süreyle ateşkes ilan edilmesi talebine Hamas olumlu cevap verecek. 
 
Hamas yöneticilerinin konu ile ilgili istişarelerde bulunduğu ve ateşkesin amacının "insani" olması sebeiyle olumlu karar çıkacağı belirtiliyor.
 
 İsrail ordusu, BM'nin Gazze'ye insani yardımların ulaşmasına izin verilmesi talebine cevap olarak sabah 5 saat süreyle Gazze'ye askeri operasyonların durdurulacağını duyurmuştu. 
 
İsrail ordu sözcüsü Ovijaa Adraei, yaptığı açıklamada, BM'nin talepleri doğrultusunda Gazze'ye 10.00-15.00 saatlerinde saldırılarını askıya alma kararı aldıklarını dile getirmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.