İsrail bir ayda 597 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail bir ayda 597 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail'in, ağustos ayının başından bu yana Batı Şeria ve Kudüs'te 597 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Esirler Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in ağustos ayı içinde Batı Şeria ve Kudüs'te 597 kişiyi gözaltına aldığı belirtilerek, operasyonların El-Halil, Ramallah, Cenin, Beytullahim, El-Bira ve Kudüs'te yoğunlaştığı ifade edildi.
 
İsrail'in Filistinlilere yönelik operasyonlarının en şiddetli yaşandığı yerin 190 kişiyle Kudüs olduğu belirtilen açıklamada, El-Halil kentinde ise 102 kişirir gözaltına alındığı kaydedildi.
 
İsrail ordusunun, Ramallah ve El-Bira'da 74, Cenin'de 63, Beytullahim'de 54, Nablus'ta 45, Tulkerem'de 23, Selfit'te 22, Kalkilya'da 11, Eriha'da 7 ve Tubas'ta da 6 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.
 
Açıklamada, haziran ayından bu yana yapılan gözaltılarla İsrail hapishanelerindeki tutuklu sayısının 7 bine yükseldiği dile getirildi.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail ordusu Batı Şeria ve Kudüs'te çok sayıda eve baskınlar düzenleyerek, gözaltı operasyonları düzenlemiş, olayların ardından 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti. Saldırılar sonucu 2 bin 147 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.