İsrail Beyt Hanun Sınır Kapısı'nı kapattı

İsrail Beyt Hanun Sınır Kapısı'nı kapattı

İsrail'in Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'nı kapattığı bildirildi.

Beyt Hanun ve Kerm Ebu Salim sınır kapılarının idaresinde İsrail ile koordinasyonu sağlamakla görevli Gazze'deki Sivil İşler Kurumu Başkanı Nasır es-Serrac, "İsrail yönetiminin, Filistinli gençlerin Beyt Hanun Sınır Kapısı'na doğru taş attığı gerekçesiyle kapıyı kapatma kararı aldığını" belirtti.

Sabah saatlerinde Beyt Hanun Sınır Kapısı yakınlarında Filistinli gençlerle, İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. İsrail askerleri, Filistinli gençleri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Hamas'ın 2006 yılında seçimleri kazanıp iktidara gelmesinin ardından Gazze'ye ambargo uygulamaya başlayan İsrail, sınır kapılarını kapatmıştı. Beyt Hanun Sınır Kapısı, özellikle yabancı pasaport taşıyanların girişi için açık tutulurken, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı ise ticari ürün geçişi için kısmen açık bırakılmıştı.

Yahudi yerleşimcilerin, ağustosun başlarında Nablus'taFilistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanan gerginlik, son günlerde İsrail'de ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı şehirlerle Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı bu son olayla 26'ya yükselirken, olaylarda 4 de İsrailli öldü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.