İsrail, bedevilere ait baraka ve ahırları yıktı

İsrail, bedevilere ait baraka ve ahırları yıktı

Kudüs'te Ceba beldesi yakınındaki bölgeye buldozerler eşliğinde gelen İsrail güçleri, burada yaşayan bedevilere ait 15 baraka ve ahırı "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı

İsrail işgal güçlerinin, Kudüs'ün doğusunda Filistinlilere ait 15 baraka ve ahırı, C sınıfı olarak isimlendirilen bölgede gerekli izinler alınmadan inşa edildiği gerekçesiyle yıktığı bildirildi.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kudüs'ün doğusunda Ceba beldesi yakınındaki bölgeye buldozerler eşliğinde gelen İsrail askerleri, burada yaşayan bedevilere ait 15 baraka ve ahırı "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 
AA muhabirine konuşan bölge sakinlerinden Süleyman Ali, "Bizler 1975'ten beri burada yaşıyoruz. Ne yazık ki sürekli İsrail askerlerinin yıkım veya tacizlerine maruz kalıyoruz. Yahudi yerleşimcileri iskan etmek için burayı boşaltmamızı istiyorlar. Ancak biz buradayız, bir yere gidecek değiliz" dedi.
Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Batı Şeria'nın yüzde 18'ini kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi, idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin "idare ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.