İsrail bayrağından tiksindim ve indirdim

İsrail bayrağından tiksindim ve indirdim

İrlanda'da İsrail bayrağını indiren siyasetçi Lewis, "İsrail bayrağının şehrimizde dalgalanmaya devam etmesi kabul edilemezdi" dedi

İrlanda'da İsrail bayrağını gönderden indiren belediye meclisi üyesi ve siyasetçi Hugh Lewis, "İsrail bayrağının İrlanda'da dalgalanmasının tüm Filistinliler ve adalet arayanlar için hakaret olduğunu" söyledi.
 
İrlanda'nın doğusundaki Dun Laoghaire Limanı'nda geçen hafta düzenlenen yelken şampiyonasına katılan 44 ülkeden biri olan İsrail'in bayrağını indiren Lewis AA'ya yaptığı açıklamada, "şiddet ve barbarlığın yaşandığı ve Filistin halkına yönelik savaş suçlarının işlendiği bir dönemde, İsrail bayrağının dalgalanmasından tiksindiklerini söyleyen çok sayıda seçmenden geçen hafta boyunca telefon aldığını" kaydetti.
 
"Yüzlerce kişinin irtibata geçmesi ve bayrağın indirilmesini talep etmesine karşın, İsrail bayrağının şehrimizde dalgalanmaya devam etmesi kesinlikle kabul edilemezdi ve uygun değildi" diyen Lewis, çok sayıda İrlanda vatandaşının İsrail bayrağının indirilmesi talebine karşın limanı işleten şirketin bu talepleri dinlemediğini belirtti. 
 
"Dun Laoghaire Limanı'ndaki İsrail bayrağı, tüm Filistinliler ve adalet arayanlar için hakarettir" ifadesini kullanın Lewis, şöyle devam etti:
 
"Dolayısıyla ben de bazı Filistin yanlısı aktivistlerle limana giderek, bayrağı indirdim. Dublin'de önceki hafta 3 bin, geçen hafta da 5 bin kişi Gazze halkının yanında olduğunu göstermek için protesto yürüyüşü yaptı. Filistin'e destek çok büyüktü, liman şirketi yüzlerce kişinin tepkisine yanıt verseydi, olay bu noktaya gelmezdi.
 
İrlanda hükümetinin ve Avrupa'daki diğer hükümetlerin Gazze'de yaşananlara şimdiye kadar verdiği tepkiler acınasıdır. Dünya genelindeki halklar dehşete düşmüş durumda ve İsrail'in eylemlerine kızgınlar. 1948 yılından beri yurtlarından edilmiş milyonlarca Filistinliye ve Gazze halkına destek vererek kalıcı çözüm bulunmasını sağlamak bizim elimizdedir."
 
İrlanda'da sol görüşleriyle bilinen "People Before Profit" isimli siyasi partinin üyesi olan Lewis, 2011 yılında Gazze'ye yardım götüren ancak İsrail tarafından engellenen İrlanda gemisiyle seyahat etmişti. Savaş karşıtlığıyla tanınan Lewis, daha sonra 2013 yılının Ocak ayında Gazze'ye ziyarette bulunmuştu.
 
Hugh Lewis geçen hafta, Dun Laoghaire Limanı'nda düzenlenen 16 yaş altı "Avrupa Yelken Şampiyonası"na katılan 44 ülkenin bayrağının asılı olan alana merdiven getirerek, İsrail bayrağını gönderden indirmişti. Geçen hafta sona eren ve dört gün süren yelken şampiyonasına İsrail'den üçü kadın yedi kişi katılmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.