İsrail Batı Şeria'da 68 Filistinliyi öldürdü

İsrail Batı Şeria'da 68 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçlerinin, 2014 yılında Batı Şeria ve Kudüs'te düzenlediği saldırılarda biri bakan 68 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail asker ve polisinin, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün yanı sıra ülke sınırları içinde bulunan Arapların yoğunlukla yaşadığı kentlerde çeşitli gerekçelerle düzenlediği saldırılarda, biri bakan 68 Filistinli öldü.

İsrail'in "hukuksuz" uygulamalarını protesto etmek amacıyla Batı Şeria ve Kudüs'te düzenlenen gösterilere güç kullanarak müdahale eden İsrail asker ve polisi, zaman zaman da "arandıkları" gerekçesiyle Filistinlilerin evlerine baskın düzenliyor. Söz konusu müdahale ve baskınlar bazen Filistinlilerin ölümüyle de sonuçlanıyor.

Son olarak Filistin'de bakan statüsünde kabul edilen Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ebu Ayn, 10 Aralık 2014 günü, Ramallah'ın kuzeyindeki Turmusayye beldesinde İsrail güçlerinin Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden gruba müdahalesi sırasında yaşamını yitirmişti. Göz yaşartıcı gaza maruz kalan Ebu Ayn'ın, "bir İsrail askerinin dipçikle göğsüne vurması sonucu" hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.