İsrail basını Gazze'de yenilgiyi kabul etti

İsrail basını Gazze'de yenilgiyi kabul etti

İsrail'in önemli gazetelerinden Haaretz, İsrail ordusunun Gazze saldırılarının ardından yenildiğini söyledi ve "İsrail ordusu ya beynini depoya kaldırdı, ya da Hamas'a kiraladı. Bütçesi artmasına rağmen Hamas'ı yenemedi" ifadelerini kullandı

İsrail'in dün tek taraflı ateşkes ilan etmesi, bugün de tüm askerlerini Gazze'den çektiğini duyurmasını, İsrail medyası, yenilginin ilanı olarak kabul etti.
 
İsrail basınında çıkan haberlerde, İsrail'in 8 Temmuz'da başlattığı ve binin üzerinde sivili öldürdüğü 'Koruyucu Hat Operasyonu'nun başarısızlıkla sonuçlandığı ve bu savaşın galibinin Hamas olduğu belirtiliyor. Hamas'ın akıllıca savaş taktiklerini kullanarak, elinde ağır silah, uçak veya tank olmamasına rağmen İsrail ordusunu Gazze'de yendiği kaydedilirken, İsrail ordusunun beynini ya bir depoya kaldırdığı ya da Hamas'a kiraladığı yönünde eleştiriler bulunan yazı İsrail medyasının yenilgiyi kabul ettiği şeklinde yorumlandı.
 
İsrail'in en önemli gazetelerinden Haaretz'de bu sabah yayınlanan bir haberde, İsrail ordusuna çok ağır eleştiriler vardı. Gazete, "İsrail ordusu ya beynini depoya kaldırdı, ya da daha kötüsü Hamas'a kiraladı" ifadeleri kullanıldı. Haberde, İsrail ordusunu bütçesinin, büyüklüğünün ve gücünün artmasına rağmen zekasının gerilediğine yönelik ifadeler bulunuyor.
 
Haaretz, İsrail ordusunu King Kong'a (aynı adlı filmdeki gorilin ismi) benzeterek şu ifadeleri kullandı: "Bir goril kadar büyük, hantal ve sakar olan İsrail ordusu, her attığı adımda bir evi, köprüyü ya da BM okulunu yıktı. Ama bu ordunun daha güçlü ve büyük olmaya değil, daha zeki olmaya ihtiyacı var"
 
İsrail ordusu 8 Temmuz'dan bugüne kadar Gazze'ye havadan, karadan ve denizden saldırıyordu. Bu sabah itibariyle kara saldırısını sonlandıran İsrail orduları çekilmeye başladı. İsrail ordusu bu saldırılar sırasında yaklaşık 2 bin Gazzeliyi öldürdü. Bunların çok büyük bir bölümü sivil. Siviller arasında kadınların ve çocukların sayısının çok yüksek. Buna karşılık Hamas, İsrail ordusuna önemli zayiat verdirdi. Hamas'a göre 130'dan fazla, İsrail resmi rakamlarına göre ise 64 İsrail askeri öldürüldü, yaklaşık bin İsrail askeri de yaralandı.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum