İsrail Başbakanı Netanyahu'dan BM açıklaması

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan BM açıklaması

Netanyahu, Birleşmiş Milletler'e bağlı kurumlarda ülkesi lehine bir dönüşüm olmasının uzun yıllar alacağını belirtti.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Netanyahu, "BM kurumlarında dönüşüm uzun yıllar alacak ve bu süre içinde hayal kırıklıkları yaşayacağız ancak bunlar istenilen dönüşümün ilk işaretleri." ifadesini kullandı.

Netanyahu, "İtalya'nın, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Mescid-i Aksa ile ilgili kararında çekimser oy kullanmasının bir daha tekrarlanmayacak bir hata olduğu" yönündeki açıklamalarından ötürü Renzi'ye teşekkür etti.

Renzi ise ilerleyen zamanlarda bu gibi oylamalarda Avrupa ülkelerinin tutumlarında etkili olmak için çalışacağını dile getirdi.

Netanyahu'nun sözcüsü Ofir Gendelman perşembe günü yaptığı açıklamada, Filistinlilerin UNESCO içindeki Arap nüfuzunu kullanarak Yahudilerin kutsal mekanlarla olan bağlantısını inkar etmeye çalıştığını ancak İsrail'in buna izin vermeyeceğini söylemişti.

UNESCO Yürütme Kurulu, 18 Ekim Salı günü, Dışişleri Komisyonunun Mescid-i Aksa ile ilgili aldığı ve bu kutsal yerin Musevilikle bağına ilişkin herhangi bir ibarenin bulunmadığı yönündeki kararı onaylamıştı.

Habervaktim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.