İsrail ateşkesin ihlal edildiğini öne sürdü

İsrail ateşkesin ihlal edildiğini öne sürdü

İsrail ordusu, Filistinli gruplar ile varılan ateşkes anlaşmasının ihlal edildiğini öne sürdü. Hamas ise Gazze'den İsrail'e füze atıldığı İddiasını yalanladı.

İsrail ordusu, Filistinli gruplar ile varılan ateşkes anlaşmasının ihlal edildiğini öne sürdü.
 
İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "Gazze'den atılan 2 roket, ülkenin güneyindeki Eşkol bölgesine düştü. Olayda ölen ve yaralanan olmadı" ifadesine yer verildi. 
 
Bu saldırıyla taraflar arasındaki ateşkesin ihlal edildiği öne sürülen açıklamada İsrail'in, başladığı günden bu yana ateşkesi ihlal edecek herhangi bir saldırı düzenlemediği belirtildi.
 
Hamas'tan yalanlama
 
Öte yandan Hamas hareketi, İsrail ordusunun, Filistinli gruplar ile varılan ateşkes anlaşmasının ihlal ettiği yönündeki suçlamasını yalanladı.
 
Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazze'den İsrail'e füze atıldığı İddiasını yalanlayarak, bunun İsrail tarafından saldırıya zemin oluşturmak amacıyla dile getirildiğini" söyledi.
 
İsrail, dün Mısır'ın arabuluculuğunda 3 gün önce başlayan ve bu sabah Türkiye saatiyle 08.00'de sona erecek ateşkesin koşulsuz olarak 72 saat daha uzatılmasını kabul etmişti. 
 
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ise "İsrail, Filistin direniş örgütlerinin şartlarını kabul etmez ve Gazze ablukasını kaldırmazsa ateşkes için belirlenen 72 saatlik sürenin dolmasıyla çatışmalar tekrar başlayacak" demişti. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.