İsrail askerleri evlerin duvarlarını yıktı

İsrail askerleri evlerin duvarlarını yıktı

İsrail'in, kayıp 3 Yahudi yerleşimciyle ilgili sürdürdüğü operasyonlar kapsamında Batı Şeria'da düzenlenen baskınlarda çok sayıda evin zarar gördüğü bildirildi

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, El-Halil, Ramallah ve Nablus'un yanı sıra Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde evlere düzenlediği baskınlarda 55 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 
 
Görgü tanıkları, Nablus'un birçok kentine baskınlar düzenleyen yüzlerce İsrail askerinin, kentin doğusundaki Balata Mülteci Kampı'nda 9 Flistinliyi gözaltına aldığını söyledi.
 
İsrail askerlerinin söz konusu baskınlarda birçok evin duvarlarını yıktığı, Filistinlilere ait bilgisayar ve cep telefonu ile bazı özel eşyalara da ey koyduğu ifade edildi.
 
İsrail yönetimi, Perşembe gecesi, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti. Ordu birlikleri de Batı Şeria'da Hamas üyelerinin evlerine düzenlediği baskınlarda daha önce aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri ve eski bakanların bulunduğu 150'den fazla kişiyi gözaltına almıştı.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.