İsrail askerleri 31 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail askerleri 31 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail askerlerinin Nasıra kentinde yürüttüğü operasyonlarda, aralarında çocukların da bulunduğu 31 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.

İsrail radyosunun haberine göre, İsrail'in kuzeyinde bulunan Nasıra kentinin değişik bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda 31 Filistinli protestocu gözaltına alındı.
 
Haberde, operasyonun "17 yaşındaki Filistinli Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr'ın öldürülmesini protesto edenleri yakalama" gerekçesiyle yapıldığı belirtildi. Radyo, gözaltına alınanlardan 22'sinin Nasıra merkezinde, 9'unun ise Tayyibe, Tira ve Kulunsuva'da gözaltına alındığını duyurdu. 
 
Filistin Esir Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada ise "Yahudi yerleşimcilerin kaçırdığı ve yakarak öldürdükleri 17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr'in cesedinin bulunmasının ardından yaşanan olaylarda iki gün içerisinde 60 Filistinli gözaltına alındı" ifadelerine yer verildi.
 
Gözaltıların daha çok Nasıra ve Müselles kentleri ile Nakab bölgesinde gerçekleştiğine işaret edilen açıklamada, gözaltına alınanlardan yaklaşık yarısının 18 yaş altı çocuklardan olduğu ve olaylarda ikisinin yaralandığı kaydedildi.
 
Kudüs'te 2 Temmuz'da İsrailli Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılan Ebu Hudayr'ın cesedi bulunmuş, olayın ardından şehir, İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışmalara sahne olmuştu. Daha sonra yapılan otopside Hudayr'ın yakılarak öldürüldüğü belirlenmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.