İsrail askerleri 21 Filistinliyi daha gözaltına aldı.

İsrail askerleri 21 Filistinliyi daha gözaltına aldı.

İsrail askerlerinin, kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimciyi bulmak için düzenlediği operasyonlarda, 2'si milletvekili 21 Filistinliyi daha gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre,  İsrail askerleri, kayıp 3Yahudi yerleşimcinin bulunması için Batı Şeria'nın El-Halil, Beytullahim ve Ramallah kentlerinde Filistinlilerin evlerine yaptığı baskınlarda 21 kişiyi gözaltına aldı.
 
Gözaltına alınanlar arasında Filistin Yasama Konseyi milletvekilleri Halid Tafeş ile Enver Zebun'un bulunduğu ifade edildi.
 
Öte yandan, İsrail askerlerinin 13 günden bu yana gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 561'e yükseldiği kaydedildi.
 
İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil, geniş yetkiler vermişti, bunun üzerine ordu geniş çaplı operasyonlara başlamıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.