İsrail askerleri 17 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail askerleri 17 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimciyi arama operasyonları kapsamında Batı Şeria'da 17 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, İsrail askerleri, Ramallah ile kuzeydeki Selfit ve Kalkiliye köylerinin yanı sıra Dora beldesi ve Kalandiya kampına baskın yaptı. Askerler ile Filistinliler arasında çıkan çatışmada, 4 kişi göz yaşartıcı gazdan etkilendi, 17 kişi ise gözaltına alındı.
 
Bu arada İsrail askerleri, Gazze'ye uzaklaştırılan Hamas'ın siyasi büro üyesi Salih el-Aruri'nin evine de baskın düzenledi. Aruri ailesi, evlerinin yakınına iş makineleri getirildiğini belirterek, konutlarının yıkılma ihtimali bulunduğunu ifade etti.
 
Netanyahu: Arama çalışmalarında ilerleme var
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Moşe Yalon ile yaptığı basın açıklamasında, "Kaçırılanları aramada ve soruşturmada ilerleme var. Aynı zamanda ordu da 24 saat arama yapmakta ve Hamas'ın yapısına darbeler indirmekte" dedi.
 
Netanyahu, şöyle konuştu:
 
"İsrail güvenlik güçleri, bu aşamada tüm güvenlik birimleriyle istihbarat ve operasyon konusunda 24 saat çalışıyor. Güvenlik güçleri kaçırılma olayını birkaç günden beri daha iyi biliyor ancak iş henüz bitmedi. Halkımız biraz daha sabırlı olmalı. Hamas'a yönelik operasyonlarımız ve yönetim kadrosuna yönelik tutuklamalar devam ediyor. Tutuklu takasında serbest bırakılanlardan 50'sini tekrar gözaltına aldık."
 
Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Hamas'ı hükümetten uzaklaştırmasını umut ettiğini dile getirdi.
 
İsrail yönetimi, geçen hafta, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetiminin sorumlu olduğunu belirtmişti. Olayın ardından Batı Şeria'da aralarında eski bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu 240 kişi gözaltına alınmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.