İsrail askerleri 1 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri 1 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerlerinin Kudüs ve Batı Şeria arasındaki Kalendiya Mülteci Kampında açtığı ateş sonucu bir Filistinlinin öldüğü bildirildi.

  Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri Kalendiya mülteci kampında evlere baskın düzenleyip, bazı Filistinlileri gözaltına aldı. Baskınlara tepki gösteren Filistinlilerle çıkan arbedenin ardından İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli öldü. İsrail askerleri olaylarda göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullandı.

Ramallah Devlet Hastanesi acil servis sorumlusu Semir Saliba, İsrail'in ölen ve henüz kimliği bilinmeyen Filistinlinin naaşını Filistin Kızılayı'na teslim ettiğini belirtti.

 Öte yandan İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Samri de yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail askerleri, 'terör eylemine karıştıkları' şüphesiyle aranan 2 kişiyi gözaltına almak üzere Kalendiya Mülteci Kampına girdi. Arananlardan biri, bir binanın çatısına kaçarken açılan ateşte yaralandı. Bu kişi başka bir çatıya geçmek isterken kayıp düştü" ifadelerini kullandı.

Semri, askerlerin yaralanan Filistinliye ilk yardımda bulunduğunu öne sürdü. 

İsrail güçleri, Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te sık sık baskınlar düzenleyerek, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.