İsrail askerleri 1 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri 1 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın Nablus kentinde bir eve düzenlediği baskın sırasında 1 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

AA muhabirine bilgi veren Kabalan Sağlık Merkezi ambulans görevlisi Ahmed el-Ezar, İsrail askerlerinin Nablus'un güneydoğusundaki bir eve baskın düzenlediğini belirterek, "Askerler, el bombası ve gerçek mermi kullanarak evi kuşattı. Saldırı sırasında Zekeriyya el-Akra (22) hayatını kaybetti" dedi.
 
Görgü tanıkları da İsrail askerlerinin gözaltına almak istedikleri Akra'nın mukavemet etmesi üzerine evini buldozerle yıktığını ifade etti. İsrail askerlerinin düzenlediği saldırıda hedef alınan evin yakınlarındaki Kemal el-Ezar'a ait eve de kurşun isabet ettiğini bunun sonucunda aynı aileden 5 kişinin yaralandığını hatırlatan tanıklar, yaralıların Rufeydiyye Hastanesine nakledildiğini bildirdi.
 
İsrail basını, Filistinli Akra'nın, yaklaşık bir ay önce İsrail güvenlik güçlerine ateş açmakla suçlandığını yazmıştı. Bölge sakinleri de İsrail askerlerinin Akra'yı gözaltına almak için daha önce de birkaç kez operasyon düzenlediğini ifade etti.
 
Kabalan beldesinde sabah saatlerinde yaşanan olayda daha önce ilk belirlemelere göre, havan topu saldırısında aynı aileden 5 kişinin yaralandığı belirtilmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.