İsrail askerinin yaraladığı genç hayatını kaybetti

İsrail askerinin yaraladığı genç hayatını kaybetti

Kudüs'te İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 16 yaşındaki Filistinli Muhammed Abdulcelil Sinokrot hayatını kaybettiği bildirildi.

Muhammed Abdulmecid isimli gencin ailesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Oğlumuz evimizin yakınında hiçbir sebep olmaksızın açılan ateş sonucu ağır yaralanmıştı. Bu sabah şehit oldu" denildi.
 
Aile, çocuklarının naaşının otopsi yapılmak üzere Filistinli bir doktor eşliğinde başka bir hastaneye sevk edildiğini belirtti.
 
Doğu Kudüs'ün Selahaddin caddesindeki Filistinli esnaf,  Sinokrot'un ölümünün duyulmasının ardından kepenk kapattı.
 
Öldürülen Filistinli gencin amcası Mutadi Sinokrot, AA’ya yaptığı açıklamada, “Yeğenim geçtiğimiz pazar günü yatsı namazına giderken mahalleye baskın düzenleyen İsrail askerleri tarafından başından vuruldu. Bir haftadır Hadassah Ein Kerem hastanesin tedavi gören Muhammed’in bugün vefaat haberini aldık. Avukatımız, yeğenimin cenazesini teslim alabilmemiz için şu anda hastane yönetimi ve polisle görüşüyor. Biz de Muhammed’in babası ve diğer akrabalarla birlikte hastanenin önünde beklemeye devam ediyoruz,” ifade etti.
 
 Kudüs'teki Vadi el-Cevz Mahallesi'nde, İsrail askerleri yatsı namazını kılmak üzere Abidin Mescidi'ne yönelen cemaatin üzerine rastgele ateş açmış, Filistinli genç saldırı sonucu ağır yaralanmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.