'İsrail Aksa'yı bölüyor'

'İsrail Aksa'yı bölüyor'

İslam-Hıristiyan Yüksek Konseyi Başkanı İkrime Sabri, Al Jazeera’ye, İsrail’in Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında zamansal olarak bölme niyetinde olduğunu gösteren raporlar olduğunu söyledi.

İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'nın etrafında uyguladığı abluka Filistinlilerin tepkisini çekiyor.  
 
Al Jazeera'ye konuşan Sabri, İsrail’in ramazan ayından bu yana, Mescid-i Aksa’ya ibadet etmek için gelenlere karşı sıkı kısıtlamalar getirdiğini ve birçok kişinin girişini engellediğini söyledi. İkrime Sabri, İsrail’in planını Ramazan Bayramı'ndan sonra fiilen uygulamaya soktuğunu da belirtti.
 
Aynı zamanda hatiplik de yapan Sabri, Ürdün hükümetinin Mescid-i Aksa ve Kudüs’deki kutsal mekanlardan sorumlu olduğunu ama gerekli adımları atmadığını da dile getirdi.
 
Mescid-i Aksa’nın imarı için projeler geliştiren Aksa Müessesesi, İsrail hükümetinin önümüzdeki dönemde Aksa’ya karşı geniş çaplı saldırı planları yaptığını açıkladı.
Filistinli yetkililer, İsrail’i Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında zamansal olarak bölme planını fiilen hayata geçirmekle suçladı.
 
İsrail güvenlik güçleri 14 Ağustos Perşembe günü sabah saatlerinde Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişini engelleyerek, sadece Yahudilerin girişine izin verdi. Yahudilerin çıkışının ardından Filistinlilere giriş izni verildi. İsrail bu uygulamayı yaklaşık bir aydır sürdürüyor.
 
Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.