İsrail, Aksa’da ateşle oynuyor

İsrail, Aksa’da ateşle oynuyor

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, İsrail’in Kudüs ve kutsallarına yönelik politikasındaki aşırı tutumunun, bölgenin tamamını yangına sürükleyeceğini söyledi.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, İsrail’in Kudüs ve mukaddeslerine yönelik politikasındaki aşırı tutumunun, bölgenin tamamını yangına sürükleyeceğini söyledi. Ebu Rudeyne’nin, Filistin resmi haber ajansında yayınlanan açıklamasında, “Sağcı liderler ve YahudÎ yerleşimcilerin önderliğinde hükümet ile ordu desteğiyle bu dönemde Mescid-i Aksa ve orada ibadet edenlere yönelik bağnaz saldırı ile Kudüs ve kutsallarının oldu bittiye getirilerek Yahudileştirilmesi hedefleniyor” denildi. Açıklamada, Rudeyne’nin, “İsrail’in Kudüs ve kutsallarına yönelik politikasındaki aşırı tutumu, bölgenin tamamını yangına sürükleyecek” ifadesine yer verildi. “İşgalci ordu” ve Yahudi yerleşimcilerin söz konusu tacizlerinin Kudüs’e, mukaddeslerine ve halkına yönelik apaçık bir ihlal olduğu belirtilen açıklamada, Arap ve İslam dünyası ile uluslar arası toplumdan bu ihlallerin sonlandırılması için derhal müdahale etmesi ve “işgal hükümeti”nin işlediği suçlar sebebiyle cezalandırılması istendi.

AKSA HANIMLARI, İSTANBUL’DA BULUŞTU

Nisaül Aksa Derneği tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Aksa Hanımları Buluşması”, Bayrampaşa’da gerçekleştirildi. Yücel Çakmaklı Kültür Merkezi’nde, özgür bir Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya dikkati çekmek için düzenlenen program, Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başladı. Mescid-i Aksa ile ilgili sinevizyon gösterisi sunulan programda, şiirler okundu, Mehter Takımı konser verdi. Programda konuşan Nisaül Aksa Derneği Başkanı Esra Demirci, Türkiye’deki Kudüs ve Mescid-i Aksa sevdalıları olarak düzenledikleri faaliyete Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Yemen, Ürdün ve Mısır’dan misafirler geldiğini söyledi. Demirci, “İnşallah bu salonlardan yükselen sesler, İstanbul’u, Türkiye’yi ve İslam âlemini kuşatacak. Bu heyecandan çıkan ışık, Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya kandil olacaktır. Herkesten Mescid-i Aksa için dua istiyorum” diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.