İsrail akademik boykotu hak ediyor'

İsrail akademik boykotu hak ediyor'

İsrailli bir profesör, İsrail'e yönelik yapılan akademik boykota önceleri karşı olduğunu ancak İsrail'in son saldırıları ve üniversitelerin bu saldırılarla ilgili tutumundan sonra İsrail'e karşı yürütülen akademik boykota hak verdiğini söylüyor

İsrail'in Ariel Üniversitesi'nde akademisyenlik yapan Profesör Amir Hetsroni, dünyadaki akademik çevrelerin İsrail üniversitelerine yönelik yürüttüğü akademik boykotu daha önceleri eleştirdiğini ancak İsrail'in Gazze'ye son saldırıları ve üniversite yönetimlerinin bu saldırılara karşı tutumundan dolayı İsrail üniversitelerinin akademik boykotu hak ettiğine ikna olduğunu söylüyor.
 
İsrailli profesör, kaleme aldığı makalesinde, İsrail'e yönelik diğer alanlarda uygulanan boykotlardan bahsediyor ve bunların kendi içinde tutarlılık arz ettiğini ifade ediyor. Ancak akademik boykotun siyasi durumların dışarısında tutulması gerektiğini savunduğunu söylüyor.
 
Hetsroni, akameik çalışmaların siyasi boykotların dışarısında tutulması görüşünü savunduğunu ancak son günlerde bu görüşünün değiştiğini söylüyor. Hetsroni, "Hala akademik boykotun sebebinin akademik olarak açıklanamayacağı görüşündeyim. Ancak son Gazze saldırılarıyla alakalı olarak İsrail'in akademik çevrelerinin aldığı tutum, benim için boykotu seçenek dışı olmaktan çıkardı." ifadelerini kullanıyor.
İsrail üniversitelerinin, öğrencilerinin ifade özgürlüğünü kısıtladığını ve Gazze saldırılarına karşı fikir beyan eden öğrencileri cezalandırdığını belirten Hetsroni, bunun savunulamayacak birşey olduğunu söyledi. 
Hetsroni, üniversitelerin amacının demokrasi ve ifade özgürlüğünü sağlamk olduğunu ancak İsrail üniversitelerinin bunlardan oldukça uzak olduğunu belirtiyor. Öğrencilerini siyasi tartışmalara girmekten alıkoyan bir okul üniversite ya da enstitü olarak adlandırılamaz diyen Hetsroni İsrail'in akademik boykotu hak ettiğini söylüyor.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.