İsrail ablukası Gazze'de psikolojik baskıya neden oluyor

İsrail ablukası Gazze'de psikolojik baskıya neden oluyor

UNRWA Gazze Direktörü Schack, İsrail'in tekrar eden saldırıları ve devam eden ablukanın, Gazzeliler üzerinde ileri derecede psikolojik baskıya neden olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) mültecilere sağlık yardımları kapsamında başlatılan psikolojik destek programının açılışında konuşan Bo Schack, "İsrail'in tekrar eden saldırıları ve devam eden ablukası, Gazze halkını yalnızca ekonomik ve sosyal yönden etkilemiyor. Bunlar aynı zamanda halkın üzerinde ileri derecede psikolojik baskıya neden oluyor" dedi.

Schack, UNWRA'nın mültecilere yapılan sağlık hizmetleri kapsamında psikolojik destek de vereceğini belirterek, "Özellikle zorlu toplumsal ve psikolojik tecrübelerden geçen çocuklara bu yönde destek vermemiz gerekli" diye konuştu.

İsrail, Hamas'ın 2006 yılındaki seçimleri kazanmasının ardından Gazze'ye abluka uygulamaya başlamış, gıda ve inşaat malzemeleri girişine kısıtlama getirmişti. Gazze'nin sınır kapılarını kapatan İsrail'in ablukası uluslararası tepkilere rağmen 10 yıldır devam ediyor.

Bunun yanında İsrail, 2008'den bu yana Gazze'ye üç kez geniş kapsamlı saldırı başlatmış, saldırılar binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine, binler kişinin yaralanmasına, on binlerce binanın yıkılmasına neden olmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.