İsrail, ABD'nin Filistin hükümeti kararından 'rahatsız'

İsrail, ABD'nin Filistin hükümeti kararından 'rahatsız'

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'nin uzlaşı hükümetiyle ilişkilerini sürdürme kararından "çok rahatsız" olduğunu açıkladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin, Filistin'de kurulan uzlaşı hükümetiyle ilişkilerini sürdürme kararından "çok rahatsız" olduğunu söyledi.
Netanyahu, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, ABD'nin Filistin uzlaşı hükümetiyle ilişkilerini sürdürme kararından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, Washington yönetimine, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a, Hamas ile ittifak yapmasının kabul edilemez olduğunu söylemesi çağrısında bulundu.

Binyamin Netanyahu, dünyaya da Filistin uzlaşı hükümetinden uzak durmaları çağrısı yaparak "ABD'nin, Hamas'ın desteklediği Filistin hükümetiyle çalışacağının açıklanmasından çok rahatsız oldum" ifadesini kullandı.

Hamas'ın, "sayısız masum sivili" öldürdüğünü belirten Netanyahu, "gerçekten barış arayışında olan herkesin, Abbas'ın Hamas'ı kucaklamasını reddetmek zorunda olduğunu, özellikle ABD'nin, İsrail'in tasfiyesini isteyen terörist örgüt Hamas ile bir anlaşmanın düpedüz kabul edilemez olduğunu mutlak suretle anlatması gerektiğini" söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Filistin'de uzlaşı hükümetinin kurulmasıyla ilgili olarak "Bu hükümetle çalışmaya niyetliyiz ama Abbas’ın, belirttiği ilkeleri muhafaza ettiğinden emin olmak için hükümeti yakından izlemeyi sürdüreceğiz. Bu hükümeti eylemleriyle değerlendireceğiz” açıklamasını yapmıştı.

Filistin'de, 23 Nisan'da Hamas ve Fetih arasında varılan milli mutabakat çerçevesinde uzlaşı hükümeti kurulmuş, bu hükümetin Ramallah'taki bakanları yemin etmişti.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.